skip to Main Content

EL MES DE GENER DE 2021 TANCA AMB UN LLEUGER AUGMENT DEL NOMBRE D’ATURATS RESPECTE AL DESEMBRE

Des del Servei de Desenvolupament Local i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ens fem ressó de les dades publicades per la Diputació de Barcelona sobre l’evolució de les dades d’atur al primer mes de 2021.

Segons el darrer Informe mensual de l’atur registrat als municipis i comarques barcelonines, elaborat per la Diputació de Barcelona, el mes de gener del 2021 tanca amb 367.336 demandants d’ocupació considerats desocupats inscrits a les oficines del Servei Públic d’Ocupació a la demarcació de Barcelona. Aquesta xifra és un 1,9% superior (6.778) a la de demandants del mes anterior, i 28,8% superior (+82.061) a la de demandants del mateix mes de l’any anterior.

Aquest creixement es concentra especialment en el sector serveis, degut a la fi dels contractes temporals de la campanya de nadal. A més dels serveis, la resta dels sectors també pugen i destaca els aturats que cerquen la seva primera ocupació (2,5%). Per sexe, l’atur masculí creix un 2% i el femení un 1,8%, i per edats, l’augment és més significatiu en els joves (5,6%) que en la resta d’edats (1,6%). Per comarques, creix l’atur mensual a totes sense excepció, i especialment al Baix Llobregat (2,3%) i Barcelonès (2,5%).

Podeu consultar les dades de l’Informe sobre l’atur registrat als municipis i comarques de la província de Barcelona del mes de gener de 2021 clicant aquí.

Back To Top