skip to Main Content

Vine! Et donem suport a la tramitació d’ajuts per dotar de recursos l’activitat comercial

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria de subvencions per a entitats locals i empreses del comerç al detall, serveis, artesania, i la moda, amb la finalitat de promocionar i impulsar el sector comercial per a l’any 2021.

El Consell Comarcal formem part de la xarxa de punts d’assessorament per a emprenedors i empreses donar suport a la tramitació d’ajuts que es convoquen anualment pels comerços i determinats serveis que estiguin donats d’alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms, com són:

 • Empreses de comerç al detall (exclosos fabricants i majoristes)
 • Tallers mecànics
 • Serveis fotogràfics
 • Copisteries i arts gràfiques
 • Serveis de reparacions
 • Agències de viatges detallistes
 • Tintoreria i bugaderies
 • Perruqueria i salons d’estètica i bellesa
 • Bars i restaurants, serveis de menjar preparat i càtering
 • Serveis de lloguer d’esquis.

Els ajuts és poden demanar fins el dia 22 de juliol de 2021 i van destinats a donar suport en el procés de transformació digital de les empreses. Les accions subvencionables són:

 • Creació de webs personalitzades amb sistemes informàtics que permetin la gestió, l’actualització de continguts, la mètrica, que sigui disponible en diferents dispositius, és a dir responsive, multiidioma i que contingui un directori que faciliti la cerca a l’espai web.
 • Accions de promoció i campanyes de comunicació i màrqueting digital, com enllaços patrocinats o SEM, campanyes de pagament per clic, de posicionament SEO, campanyes d’afiliats, publicitat online, etc.
 • Creació de botigues online a partir d’un establiment físic, sempre que es faciliti la recollida en l’establiment físic.
 • La digitalització del punt de venda a peu de carrer per a dotar a l’establiment físic de tecnologies que millorin els seus processos. (cartelleria digital, beacons, etiquetes electròniques, etc)
 • Per a la contractació o realització de projectes d’estratègia digitals que tinguin com a finalitat l’omnicanalitat del negoci, és a dir inversions que incorporin una visió digital i tecnològica de 360º, adquisició d’ERP i CRM que integrin informació i coneixement dels clients, tecnologia de  predicció i aprofitament de dades per la personalització i d’eines d’automatització de processos per a la gestió d’ empreses de comerç i digital.
 • Projectes i estudis de consultoria digital per l’assessorament especialitzat, per tal d’assegurar l’èxit en la implementació de solucions i serveis tecnològics necessaris per la posada en marxa de l’estratègia de transformació digital de l’empresa.

Les condicions són que la despesa mínima a realitzar sigui de més de 1.000 euros i que el projecte estigui perfectament acabat abans del 31 de desembre de 2021.

El CCAM obre una nova línia d'ajuts per empreses del ...

Per altra banda, pel que fa al sector de la moda catalana, s’ha convocat un programa per ajudar als professionals autònoms que estiguin donats d’alta (RETA), i empreses de disseny de moda i tèxtils que hagin posat en marxa accions durant el 2021 per a créixer amb projectes que incloguin la transformació digital, la sostenibilitat o la internacionalització de la marca i/o que estiguin en fase de reactivació de la seva marca o projecte empresarial.

Els ajuts és poden demanar fins el 15 de juliol de 2021 i només podrà ser beneficiari una persona física o jurídica per a cada marca comercial. La despesa mínima que han de realitzar és de 1.000 euros i demanen que el projecte estigui perfectament acabat abans del 31 de desembre de 2021. La Subvenció pot ser fins el 70 % de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

Per últim, pel que fa als ens locals i entitats representatives del sector del comerç, hi ha programes de suport a projectes per a l’activació comercial a municipis amb alta dependència turística i també per crear i definir les “Àrees de Promoció Econòmica Urbanes” (APEUS) entre d’altres. Aquests ajuts els podran demanar fins el dia 22 de juliol de 2021 a la Generalitat de Catalunya.

 

Les empreses de l’Alt Penedès que vulguin rebre informació i assessorament sobre aquests ajuts han de sol·licitar entrevista al Servei de Desenvolupament econòmic i Ocupació del Consell Comarcal, per CITA PRÈVIA a Emprenedoria i Empresa, al Tel. 938 900 000, ext. 124 o al correu electrònic: procom@ccapenedes.cat.

Us esperem!

Back To Top